top of page

ZNAN DATUM ZA GALA KONCERT V CANKARJEVEM DOMU

GALLUSOVA DVORANA

17. 9. 2022

MEDIJSKO SPOROČILO           22. 4. 2022

Ljubljana, Slovenija, EU

Koncert, poimenovan Priveži se name, ki z imenom opozarja na medčloveško solidarnost in oporo v razburkanem času v katerem živimo, prinaša na oder Gallusove dvorane tako Gjurinov klasični repertoar, kot tudi najnovejše slovenske skladbe in svežo kanadsko glasbo, s katero je Gjurin zadnjih pet let dejaven na drugi strani Atlantika. “Priveži se name” je verz, vzet iz nove istoimenske skladbe, ki opozarja na našo primarno povezanost z glasbo, katera je dobila v zadnjih dveh epidemičnih letih prav poseben pomen družbenega povezovanja in »privezovanja«.


Osrednji gostji koncerta bosta Gjurinova sestra in pevka Severa Gjurin, s katero stalno glasbeno sodeluje že več kot dvajset let. Skupaj sta ustvarila uspešnice kot so “Kadar sva sama”, “Lahko noč skrbi”, Kakor da se nič ni zgodilo” itd. Druga gostja pa bo kanadska kantavtorica Veronica Charnley iz Ottawe, s katero je sodeloval na svojem zadnjem kanadskem nagrajenem dvojnem studijskem albumu “C”. Na odru bo stalo še 10 drugih glasbenikov in hkrati redna Gjurinova koncertna ekipa.

OGLASI za napovednik CD_priveži se name.jpg

NOVA skladba "PRIVEŽI SE NAME" - Natečaj za TELENTIRANE MLADE GLASBENIKE BO IZVEDEN V MAJU 2022

MEDIJSKO SPOROČILO           19. 4. 2022

Ljubljana, Slovenija, EU

Pravkar je izšla tudi nova skladba za slovenski trg, z naslovom “Priveži se name”, podprta z uradnim videospotom. V okviru izida skladbe bo v mesecu maju ponovno izpeljan Galov natečaj za glabeno nadarjeno mladino, staro med 13 in 17 let. Podobne natečaje, na katerih so talentirani glasbeni začetniki in mladi avtorji dobili v dar inštrumente, Gjurin prireja na socialnih web platformah že skozi celotno obdobje epidemije in s tem po svojih močeh vnaša pozitivo v slovenski prostor.

 

Mladini je treba vliti predvsem zaupanja in jih podpreti. Kupim nove inštrumente, jih uigram in uredim, ter jih potem osebno podelim talentiranim mladincem in mladinkam, ki s priredbami mojih avtorskih skladb sodelujejo na mojih video natečajih. Odziv je vedno zelo dober in mladina je nadvse kreativna. Tokrat bodo morali prirediti kar svežo skladbo “Priveži se name”.

NASHVILLE, ZDA, INTERNATIONAL SONGWRITING COMPETITION,

največje mednarodno tekmovanje glasbenih avtorjev na svetu

MEDIJSKO SPOROČILO           17. 3. 2022

Nashville, ZDA

Marca 2022 se je Gjurin prebil med 50 najboljših glasbenih avtorjev na svetu med več kot 23.000 avtorji na največjem svetovnem glasbenem tekmovanju ISC v Nashvillu, TN, ZDA. S tem je izenačil lanski rezultat, ko ga je komisija v Nashvillu izbirala najboljše izmed 26.000 avtorji.  

Video intervju z ugledno slovensko novinarko Sonjo Javornik

o prejetju nagrad v Torontu in glasbeni sceni si lahko ogledate na Youtubeu.

2021ISCSemiFinalist.png
2020ISCSemiFinalist.png

GJURIN DVAKRATNI ZMAGOVALEC NA OMA MUSIC AWARDS V KANADI

 

MEDIJSKO SPOROČILO           28. 10. 2021

Toronto, Oshawa, Ontario, Canada

Vsestranski glasbeni ustvarjalec Gal George Gjurin, po materi Kanadčan, ki zadnjih pet let intenzivno ustvarja v angleškem in francoskem jeziku tudi na drugi strani Atlantika, je pred kratkim prejel dvojno nagrado na prestižnih Torontskih glasbenih nagradah OMA Music Awards. Nagrajen je bil za najboljši videospot leta (za skladbo “Secret”) in najboljšo avtorsko pesem leta (za skladbo “I don’t want to meet you in Heaven” (Durham)).

Sistem glasbenih nagrad OMA Music Awards, katerih upravna baza je v Oshawi (Oshawa Music Awards), v največjem Torontskem predelu Durham, ki se razteza od jezera Ontario na jugu do jezera Simcoe na severu, je naslednji: po tri nominirance v vsako kategorijo predlaga strokovna žirija, nagrajence pa z glasovanjem izberejo poslušalci oz. prebivalci širšega Toronta, ki obsega osem milijonov ljudi. Pri procesu nominiranja je udeležena tudi Trent University, Ontario, ki je po strokovnosti v sami špici svetovnih univerz, hkrati pa je ena najuspešnejših univerz v Kanadi. Na OMA Music Awards lahko sodelujejo izključno Kanadčani, nagrade nimajo mednarodne kategorije. Gjurin je osvojil nagradi v obeh kategorijah, za katere je bil nominiran.

Za STA je Gjurin povedal: “Vesel sem, da me je s nagradila tako številna kanadska publika in na tako velikem področju, kot je Durham oz. Toronto, hkrati pa se zelo veselim nadaljnih koncertov s prijatelji iz Kanade in svojo spremljevalno skupino. Koncertirali smo letos poleti, koncertirali bomo pozimi v Kanadi in ZDA, ter potem nadaljevali s turnejo v Sloveniji spomladi in poleti 2022. Prav tako nadvse cenim zelo pozitivni odziv strokovne žirije ter predvsem odziv sotekmovalcev, ki so mi vsi po vrsti iz srca čestitali ob zmagah, obetajo se že tudi nova zanimiva sodelovanja. Želel bi si, da bi si glasbeniki med seboj izkazovali več pozitive tudi v Sloveniji. Na tako obsežnih nagradah, kakor so torontske OMA Music Awards, pač ni “kuhinje”. Vsi so osredotočeni le na to, kaj imaš za pokazat in kako kvalitetna je tvoja glasba – ter koliko originalnosti premorejo tvoje glasbene ideje. Če se ne greš zares in če blefiraš, nimaš nobenih šans. In to je edino prav.”

oma 2021-02-3.png
Toronto OMA 2021 Snow Trophies(1).jpg

DVOJNI STUDIJSKI ALBUM "C" ODHAJA NA KANADSKE GRAMMYJE oz.

JUNO AWARDS 2022

MEDIJSKO SPOROČILO           20. 9. 2021

Toronto, Ontario, Canada

Gjurinov aktualni dvojni studijski kanadski album, preprosto poimenovan “C”, se je v 2021/2022 potegoval tudi za kanadskega grammyja na Juno Awards v Torontu, in sicer v dveh nominiranih kategorijah: Contemporary Roots Album of the Year in v kategoriji za umetniški dizajn plošče "C" Album Artwork of the Year, ki ga je prispevala oblikovalka in arhitektka Jana Furman (LALALA Biro).

Na albumu “C” kot posebna gosta sodelujeta tudi eden najbolj iskanih klaviaturistov v Severni Ameriki Mike Little iz Calgaryja, ki je sodeloval z imeni kot sta B. B. King in Dwight Yoakam, ter izvrstna kantavtorica Veronica Charnley - Plumes iz Ottawe, ki je bila tudi Gjurinova posebna gostja na lanski poletni koncertni turneji. Z njo je Gjurin posnel tudi dva dueta, romantično skladbo "The Night We Ran Away" in domoljubno "Letters From Canada" Najdete ju tudi v razdelku "GLASBA - FREE DOWNLOAD" na tej strani (gl. zgoraj).

FRONT-BOOKLET PAGE_C_galGG.jpg
Gal Gjurin 10.jpg
bottom of page