DSC_4831_1.jpg

PRIHAJA NOVA KNJIGA:

“Glasba je oblika ljubezni”

Gal Gjurin, glasbeni in literarni ustvarjalec, pravkar dokončuje 300 stransko knjigo o glasbi, v kateri včasih esejistično in včasih skozi osebne anekdote spregovori o svojem osebnem pojmovanju glasbe, o svojem nenavadnem imenu, inštrumentih, ki jih igra, glasbenih kolegih, o doživljanju evropskega in še posebej slovenskega nekulturnega prostora, glasbeni zgodovini in peklenski industriji, o povezavi glasbe s slikarstvom, renesanso, fiziko, gospodinjstvom, jezikoslovjem in raznimi drugimi umetniškimi in znanstvenimi panogami ter o tem, kaj je zanj slovenstvo in kje ga sploh iskati.

Prednaročila knjige se sprejemajo na: info@galgjurin.si

Del knjige je bil javno predstavljen v Cankarjevem domu v 2017, sprejet pa je bil z navdušenjem občinstva. V knjigi najdemo tudi fotografije ter ekskluzivne Gjurinove avtorske kuharske recepte, po vzoru njegovega barvnega dojemanja tonov v lestvici. Recept za F dur (v zeleni barvi) pa podaja Gjurin takole:

F DUR

Sestavine:

3-4 sočne limone 2 srednje veliki bučki himalajska sol domače olivno olje sredozemske začimbe Bučke narežemo na zelo tanke kolute. Kolute lično zložimo v ponev z olivnim oljem, posolimo in jih na visokem ognju sotiramo, da hitro upadejo. Proti koncu po želji dodamo nekaj rožmarina, drugih sredozemskih začimb ali mletega čilija. Ko so bučke popečene in porumenele, jih prestavimo v keramično posodo, delno ohladimo. Prelijemo jih s sveže iztisnjenim limoninim sokom in hladno stiskanim olivnim oljem ter premešamo. Jed postavimo v hladilnik ali zmrzovalnik, serviramo primerno ohlajeno, kot osvežilno prilogo, samostojno jed ali solato, primerno za vse letne čase.